Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пуешко месо»Пуешко със зеленчуци и сос от боровинки

Пуешко със зеленчуци и сос от боровинки

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k2k
10/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Крехко пуешко със сладък сос от боровинки - симфония от вкусове и аромати"

Необходими Продукти

  • пуешки бутчета - 1 - 2 бр.
  • червен лук - 1 глава
  • бял лук - 1 глава
  • сладко от боровинки - 200 г
  • червено вино - 200 мл
  • моркови - 1 бр
  • лук - 1 бр (червен)
  • масло - 50 г
  • целина - 1 бр. стебло
  • пащърнак - 1 бр.
  • мащерка - 2 - 3 стръка
  • черен пипер
  • зехтин
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пуешкото бутче в тенджера с подсолена вода. Не изхвърляйте бульона от варенето, за да го използвате по-късно в соса.

Нарежете пащърнака, морковите и стръка целина на кубчета. Наситнете червения и белия лук.

Загрейте зехтин в тигана. Подсушете свареното пуешко бутче и го запечатайте от всички страни, докато кожата стане златиста. Добавете скилидките чесън, листенцата прясна мащерка и зеленчуците в тигана при месото.

Гответе, докато зеленчуците се задушат, а месото се карамелизира. Налейте червеното вино. Добавете бучка масло, за да глазирате соса. Сипете сладкото от боровинки и добавете 2-3 черпака от бульона от варенето.

Гответе още няколко минути, като заливате бутчето със соса. Сервирайте, като оформите канапе от зеленчуците, поставите бутчето отгоре и полеете с винения сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: