Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Десерт с тиква за диабетици

Десерт с тиква за диабетици

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k24
Десерт с тиква за диабетици
Снимка: Мария Симова
2 / 3
05/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • тиква - 1 кг тип цигулка
  • сол - 1/2 ч.л.
  • зехтин - 4 с.л.
  • прясно мляко - 500 мл
  • яйца - 4 бр.
  • ванилия - 1 прахче
  • течен подсладител - 3 ч.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • орехи - 4 с.л. смлени
  • канела - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете тиквата на кубчета. Поставете ги в тава и поръсете със солта и зехтина, печете в предварително нагрята на 220 градуса фурна за около 20 минути, до пълното омекване на тиквата.

В купа разбийте яйцата, млякото брашното, ванилията и подсладителя, със сместа залейте вече изпечената тиква и поръсете с орехите.

Намалете градусите на 200 и допечете десерта.

След като се охлади, нарежете десерта за диабетици на 8 парчета.

Напълнете купичка с десерта с тиква и обърнете в чинийка, поръсете с канела на вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: