Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Гевреци»Кашкавалени гевречета със сусам

Кашкавалени гевречета със сусам

Кашкавалени гевречета със сусам
Снимка: Марияна Петрова Иванова
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"Как ли ги правят толкова вкусни, мислим си и хапваме поредното кашкавалено геврече със сусам"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 1 пак.
  • кашкавал
  • сусам
  • за намазване
  • жълтъци - 1 бр.
  • прясно мляко - 1 с.л.
  • олио - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Извадете бутертестото и го разгънете. Нарежете го на правоъгълни ленти.

Сложете в едната част кашкавал и навийте на руло.

Усучете рулото и го сгънете на кръгче, като защипете двата края добре, така че при печене да не се разтвори. Поставете в тавичка, застлана с хартия за печене.

В малка купичка разбийте млякото, жълтъка и олиото. Намажете гевречетата със силиконова четка.

Поръсете със сусам и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: