Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Гевреци»Гевречета със сусам или мак

Гевречета със сусам или мак

Станислава АрмяноваСтанислава Армянова
Иноватор
3792k6662k6
Гевречета със сусам или мак
Снимка: Станислава Армянова
1 / 2
15/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
110 мин.
Порции
10
"Десет гевречета за десет юначетар а точната рецепта ще намерите само при нас"

Необходими Продукти

  • суха мая - 1 пакет
  • захар - 1 с.л.
  • брашно - 3 ч.ч
  • прясно мляко - 180 мл
  • яйца - 1 бр.
  • олио - 5 с.л.
  • сол - 1 с.л
  • яйца - за намазване
  • сусам - маково семе
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Смесваме маята, захарта и малко брашно. Прибавяме затоплено млякото и оставяме да шупне. В купа пресяваме брашното със солта;

2. Към брашното прибавяме яйцето, олиото и маята;

3. Месим гладко тесто. Оставяме да втаса около час. След това премесваме и режем тестото на 2;

4. Оформяме 2 дълги фитила. Нарязваме ги на равни части - около 10 броя;

5. Оформяме парчетата тесто на топчета и разделяме на два. Оформяме фитилчета.

6. Сплитаме ги заедно. Завиваме на геврек.

7. Гевречетата се нареждат в тава. Намазват се с разбитото яйце. Поръсват се със сусам или мак.

Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20 мин.

Гевречетата със сусам или мак са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: