Начин на приготвяне
Сложете брашното на кухненския плот, направете кладенче и сложете всички продукти за тестото. Замесете меко тесто, оставете го на топло да удвои, утрои обема си.
Поставете го в тавичка, застлана с хартия за печене. Направете дупка в средата и издърпайте краищата. Поставете малка купичка в дупката.
Покрийте с кърпа и оставете втори път да втаса в тавичка, застлана с хартия за печене.
Готовия Роскон намажете с жълтъка, 1 с.л олио и 1 с.л прясно малко.
Поставете плодовете (като леко ги натиснете в тестото, но внимавайте, че то може да спадне), бадемите и поръсете със захарта. Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса до готовност.
Извадете и оставете да изстине напълно. Внимателно извадете паничката от средата. С помощта на голям нощ разрежете през половината.
Разбийте сметаната. Напълнете шприца и шприцовайте целия долен блат. Затворете с горния и оставете в хладилника, за да стегне сметаната.
Традиционният Роскон се пълни със сметана, но това не означава, че не трябва да експериментирате. В моя сложих 1:1 сметана: дулсе де лече.
Коментари
Хубав Ден,Данче!:)