Сливенски бисквитени топчета с шоколад

07/01/2019
Denitsa
отDenitsaПомощник Готвач82171
"Супер вкусни домашни бонбони или как се правят най-вкусните сливенски топчета с шоколад "
Приготвяне50 мин.
Готвене15 мин.
Общо65 мин.
Порции50
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо538
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бисквитите и почистените орехи се натрошават на трохи с помощта на кухненски робот. Добавя се пудрата захар и какаото и се разбърква.

Маргаринът се разтопява изцяло и се добавя към сухите продукти. Разбърква се добре до получаването на хомогенно гъсто тесто, което се оформя на топка.

Кувертюрът и млечният шоколад се разтопяват на водна баня и към тях се добавя лъжичка пудра захар.

От тестото се оформят малки топчета с големината на орех и се овалват добре в шоколада.

В отделен съд се натрошават орехи и в тях се овалват шоколадовите топчета.

Оставят се да изсъхнат.

Тези бисквитени топчета са чудесно допълнение към горещо и ароматно кафе.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар