Домашна бобена салата за 5 минути

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
695
7k
2k
7k
5
07/01/2019
"Има-няма точно за 5 минути направихме страхотна домашна бобена салата - опитайте и вие "
Приготвяне5 мин.
Общо5 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 479
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • боб - 480 г консерва сварен бял маслен
  • лук - 1 глава кромид
  • червен лук - 1 глава
  • чушки - 1 бр зелена или червена
  • краставички - 5 бр кисели
  • лютеница - 330 г едросмляна домашна
  • черен пипер
  • сол - на вкус
  • магданоз - няколко стръка
  • люти чушки - 1 бр маринована
  • зехтин - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ползвах сварен боб от консерва, много по удобно е и спестява време.

Изсипете зърната в гевгир и ги измийте под течаща студена вода, след което отцедете. Сложете ги в дълбока купа, в която ще ви е удобно да разбъркате салатата.

Краставичките, чушката и двата вида лук нарежете на дребно. Аз ползвах прясна бяла чушка, вие може да ползвате каквато имате, също може да сложите и червени печени чушки от буркан.

Сложете зеленчуците при боба, овкусете със зехтин, черен пипер и малко сол.

Лютата чушка наситнете на дребно, ползвах такава от мариновани пукани чушлета от бъркан, ако не харесвате пикантния вкус, я пропуснете.

Разбъркайте бобената салата внимателно с лъжица, като внимавате да не се раздробят бобените зърна.

Накрая поръсете с пресен магданоз и сервирайте домашната бобена салата добре охладена.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар