Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Вълча баница с кайма

Вълча баница с кайма

Галя НиколоваГаля Николова
Готвач
1992k5693
Вълча баница с кайма4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"Вкусна закуска за изгладнели хищници - вълча баница с кайма"

Необходими Продукти

  • точени кори за баница - 1 пакет
  • лук - 500 г кромид
  • олио - 150 мл
  • кимион - 1 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • черен пипер - 2 ч.л.
  • сол - на вкус
  • кайма - 500 г
  • За заливката
  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 1/2 кофичка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържваме около 10 минути нарязан на ситно кромид лук и прибавяме намачканата кайма.

Разбъркваме, докато каймата стане на трохи. Запържваме още 3-4 мин. Оттегляме от котлона и поръсваме с черен пипер, кимион и чубрица.

Разстиламе и подреждаме 3 кори за баница една върху друга в предварително намаслена тавичка.

Поливаме с 1-2 с.л. от отделената мазнина, покриваме с кора и нанасяме 2-3 с.л. от плънката. На всеки 3 кори нанасяме 2-3 с.л. от плънката, докато запълним тавата. Накрая покриваме с 3 кори.

Нарязваме баницата и нанасяме останалата мазнина от плънката. В купичка разбиваме яйца с кисело мляко. Поливаме баницата със заливката.

Печем вълчата баница до златисто във фурна, загрята на 180 градуса, около 30 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: