Баница с тиква за диабетици

Sevdalina IrikovaSevdalina IrikovaМастър Шеф81424611151
08/01/2019
"Сладко да похапнат и онези, които имат проблеми с кръвната захар - вкусна баница с тиква за диабетици "
Приготвяне20 мин.
Готвене55 мин.
Общо75 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 379
  • Преглеждания за месеца57
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме тиквата и я нарязваме на парчета. Настъргваме ги на едро ренде или блендираме.

Поставяме настърганата тиква върху тензух и отцеждаме водата от нея.

Част от орехите нарязваме на парченца, а другите смиламе на едро.

Към тях прибавяме канелата, ванилията и какаото.

Екстракта от стевия смесваме с растителната мазнина.

Със сместа намазваме старателно всяка кора с четчица. Посипваме равномерно от тиквата и поръсваме с ядки и аромати.

Навиваме на руло и подреждаме охлювовидно в намазана с разтопено масло тава.

С останалата част от него намазваме горния слой на тиквената баница. С последната останала кора покриваме печивото.

Печем тиквеника в предварително загрята фурна на умерена температура до готовност.

Съвет: Ако имате стевия на прах на Суитли, смесете я с орехите и канелата, въпреки че сладостта няма да е равномерна.

Затова предпочетох течната, защото смесвайки я с мазнината, се намазва целият лист от кората. Можете да прибавите към ядките смлени лешници и шамфъстък.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар