Домашни многозърнести барчета

08/01/2019
Анелия Терзиева
отАнелия ТерзиеваПомощник Готвач1467141
"Хапвайте с удоволствие и без угризения - тези домашни барчета са домашно приготвени и са много вкусно "
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 189
  • Преглеждания за месеца100
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В сух тиган запичаме овесените ядки за кратко, колкото леко да покафенеят.

Също правим и с нарязаните на едро ядки и и със семената. Използвам капак за тигана или уред, предпазващ от пръскане по време на пържене, защото някои семена или например тиквените семки пукат и хвърчат при топлинна обработка.

Медът заедно с кокосовото масло стапяме на водна баня. Объркваме всички в голяма купа, докато всичко се абсорбира. Разпределяме сместа в силиконови формички.

Ако ще слагаме шоколад, тук е моментът да го добавим. Разтапяме го също на водна баня и внимателно нанасяме слой върху блокчетата. Шоколадът им дава допълнителна спойка освен чудесния вкус.

Поставяме формичките във фризер за 10-15 мин, а после преместваме в хладилник. Бързо стягат и са готови за незабавна консумация.

Не ги дръжте дълго време извън хладилник, защото без наличието на стягащи агенти или стабилизатори маслото и шоколадът бързо омекват и рискувате барчетата да се разпаднат.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар