Телешки стекове с пикантни картофки

Храна за ДушатаХрана за Душата
Дарт Вейдър
392
3k
2k
859
08/01/2019
"Вече само така ще хапваме пикантните картофки, в компанията на сочен телешки стек - наздраве "
Приготвяне15 мин.
Готвене65 мин.
Общо80 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 030
  • Преглеждания за месеца92
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Нарежете картофите на уеджиси, без да ги белите. Поставете ги върху лист хартия в плоска тавичка за печене. Овукесете със сол и черен пипер.

Разпръснете цели стръкчета мащерка и листа розмарин в тавата. Смачкайте скилидките чесън и поставете цели при картофите. Полейте обилно със зехтин и изпечете на 200 С за 30-40 минути.

Нарежете лука на тънки слaйсове. Осолете телешкото бонфиле и овкусете с черен пипер. Запечатайте месото в силно загрят тиган от всички страни, докато придобие загар.

Прехвърлете лука да се задушава при телешкото. Пуснете бучка масло в тигана. Извадете бонфилето от съда и добавете сока от лимон и меда.

Оставете лука да се карамелизира. Оставете телешкото да почине за 5 минути, след което го нарежете по диагонал на слайсове.

Сервирайте парчетата бонфиле върху канапе от печените билкови картофи. Гарнирайте с карамелизирания лук и поръсете свежи листа рукола.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар