Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Пържоли»Телешки стекове с пикантни картофки

Телешки стекове с пикантни картофки

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k
Телешки стекове с пикантни картофки
Снимка: Храна за Душата
3 / 5с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
80 мин.
Порции
2
"Вече само така ще хапваме пикантните картофки, в компанията на сочен телешки стек - наздраве"

Необходими Продукти

  • За билковите картофи
  • картофи - 4 - 5 бр.
  • розмарин - 3 - 4 стръка
  • мащерка - 3 - 4 стръка
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • черен пипер
  • сол
  • зехтин
  • За телешкото с карамелизиран лук
  • телешки стек - 300 г
  • червен лук - 2 глави
  • масло - 30 г
  • лимон - 1 бр.
  • мед - 50 г
  • рукола - 50 г
  • зехтин - 3 - 4 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете картофите на уеджиси, без да ги белите. Поставете ги върху лист хартия в плоска тавичка за печене. Овукесете със сол и черен пипер.

Разпръснете цели стръкчета мащерка и листа розмарин в тавата. Смачкайте скилидките чесън и поставете цели при картофите. Полейте обилно със зехтин и изпечете на 200 С за 30-40 минути.

Нарежете лука на тънки слaйсове. Осолете телешкото бонфиле и овкусете с черен пипер. Запечатайте месото в силно загрят тиган от всички страни, докато придобие загар.

Прехвърлете лука да се задушава при телешкото. Пуснете бучка масло в тигана. Извадете бонфилето от съда и добавете сока от лимон и меда.

Оставете лука да се карамелизира. Оставете телешкото да почине за 5 минути, след което го нарежете по диагонал на слайсове.

Сервирайте парчетата бонфиле върху канапе от печените билкови картофи. Гарнирайте с карамелизирания лук и поръсете свежи листа рукола.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: