Начин на приготвяне
Разполовете доматите, а патладжаните разрежете на четвъртини, без да ги белите. Намажете с малко зехтин и посолете, след това ги подредете с кожата нагоре в намазнена или покрита с алуминиево фолио тавичка. Изпечете на 180-190 градуса до пълно омекване и готовност.
Настържете морковите и ги задушете в останалия зехтин с щипка сол. Щом омекнат отстранете от огъня и оставете да изстинат.
В дълбока купа намачкайте патладжаните, които предварително сте обелили.Прибавете към тях доматите, също обелени и на парченца. Сложете и морковите, заедно с мазнината.
Подправете разядката с лимоновия сок, още сол на вкус и всички указани подправки. Доовкусете със счукани скилидки чесън и разбъркайте.
Поднесете гръцката апетитка с препечени филийки и сирене Фета.
Добър апетит!