Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Кифлички»Маслени солени кифлички с шунка и моцарела

Маслени солени кифлички с шунка и моцарела

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k9k3k6k1
Маслени солени кифлички с шунка и моцарела
Снимка: marcheva14
1 / 4
11/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
20
"Едни кифлички ако не са с шунка и моцарела, хич не ни ги хвалете - ето това е истината"

Необходими Продукти

  • шунка - 100 г
  • зехтин - 1 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • масло - 100 г студено
  • моркови - 1 бр.
  • брашно - 180 г
  • моцарела - около 70 г
  • бакпулвер - 1/2 пакетче
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • кимион - 1/4 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна 180 градуса;

Тава за печене покрита с хартия за печене.

Шунката се нарязва на дребни кубчета, морковът също. Поставят се в тиган с малкото зехтин и се задушават, докато омекне морковът. Свалят се от котлона и се оставят да се охладят напълно.

В купа се изсипват брашното и бакпулверът. Прибавя се студеното масло на кубчета. С ръчен блендер или друг подходящ уред се разбиват, докато се получат трохи. Прибавят се яйцата, разбърква се с дървена лъжица и се изсипва плънката от шунка. Разбърква се.

Добавят се солта, черен пипер, кимион, отново се разбърква добре. Сместа е доста мека и лепкава, но брашно не е необходимо повече да се прибавя.

Загребва се с лъжица, около половин супена лъжица, ръцете леко се набрашняват и се оформя топче.

Подреждат се в тавата за печене. Леко се притискат надолу.

Моцарелата се нарязва на дребни кубчета. Върху всяка кифличка се подреждат отгоре от 3 до 5 малки кубчета моцарела.

Пече се на 180 градуса за 15 мин.

За удобство съм ползвала стационарен миксер, за да смеся добре брашното и маслото, докато се получат хубави трохи, включен на висока степен, но в рецептата се работи основно с дървена лъжица.

Ако солените кифлички се оформят като малки топчета са много подходяща храна за парти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: