Начин на приготвяне
Включете фурната да загрява до 180 градуса.
Накълцайте си на ситно червената чушка и сиренето моцарела. По-бързият вариант е да ги пуснете в блендер на средна скорост, за да се раздробят заедно на ситно, но не на каша.
Разбийте две големи яйца с щипките сол на плътен, пухкав крем. Добавяйте млякото, олиото и накрая брашното с бакпулвера при непрестанно разбиване. За още пухкави кексчета може предварително да си пресеете брашното с бакпулвера.
Ако сместа ви се стори гъста, капнете още малко мляко, в обратния случай добавете брашно.
Сложете чушките и моцарелата с лимоновия сок и пармезана и разбъркайте плавно с шпатула до постигане на хомогенна смес.
Разпределете в порцеланови формички за суфле или крем, предварително намазнени.
Пъхнете в загрятата фурна и печете 20-25 минути или до суха клечка (времето зависи от големината на формите).
След като вкусните солени мъфини изстинат, леко ги извадете от купичките и поднесете. Остава ви само да се насладите на тези вкусни солени кексчета с моцарела и чушки.
Добър апетит!