Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Солени мъфини»Солени кексчета с моцарела и чушки

Солени кексчета с моцарела и чушки

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Солени кексчета с моцарела и чушки
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Изненадайте любимите си хора със солени кексчета с чушка и моцарела - чудесна закуска, с която ще ги впечатлите"

Необходими Продукти

  • брашно - 140 г
  • бакпулвер - 1/2 пакетче, или около 8 г
  • яйца - 2 бр. XL
  • олио - 85 мл + за намазване на формите (може и зехтин)
  • прясно мляко - 30 мл
  • чушки - 1 бр. 85 г червена (75 г почистена)
  • моцарела - 80 г полузряла (или прясна)
  • пармезан - 2 с.л. настърган или на прах
  • черен пипер - 1 - 2 щипки, прясно смлян
  • сол - 3 - 4 щипки или на вкус
  • лимонов сок - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Включете фурната да загрява до 180 градуса.

Накълцайте си на ситно червената чушка и сиренето моцарела. По-бързият вариант е да ги пуснете в блендер на средна скорост, за да се раздробят заедно на ситно, но не на каша.

Разбийте две големи яйца с щипките сол на плътен, пухкав крем. Добавяйте млякото, олиото и накрая брашното с бакпулвера при непрестанно разбиване. За още пухкави кексчета може предварително да си пресеете брашното с бакпулвера.

Ако сместа ви се стори гъста, капнете още малко мляко, в обратния случай добавете брашно.

Сложете чушките и моцарелата с лимоновия сок и пармезана и разбъркайте плавно с шпатула до постигане на хомогенна смес.

Разпределете в порцеланови формички за суфле или крем, предварително намазнени.

Пъхнете в загрятата фурна и печете 20-25 минути или до суха клечка (времето зависи от големината на формите).

След като вкусните солени мъфини изстинат, леко ги извадете от купичките и поднесете. Остава ви само да се насладите на тези вкусни солени кексчета с моцарела и чушки.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка: