Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица с моцарела и шунка

Пица с моцарела и шунка

Пица с моцарела и шунка
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Трябва ви бърза закуска или обяд - направете си тази пица, ще си оближете пръстите и за после няма да остане!"

Необходими Продукти

  • суха мая - 1 бр.
  • вода - 1 ч.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 щипка
  • олио - 2 с л
  • брашно - 600 г
  • плънка
  • домати - 1 бр.
  • моцарела - 80 г
  • шунка - 50 г
  • кашкавал - 50 г
  • босилек - сух и пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се сипва в брашното, добавя се хладка вода, сол, захар, олио и се замесва меко тесто, без да лепне. Покрива се с кърпа и оставяме да втаса за 30 минути.

С ръце, намазани с олио, се разстила и оформя тънък блат за пица. Поставя се в тава върху хартия за печене.

Доматът се измива и нарязва на тънки полумесеци, които се нареждат върху блата. Моцарелата се нарязва на кръгчета и се разпределя между доматите заедно с нарязани триъгълници от шунка. Поръсва се с малко сух босилек.

Фурната се загрява на 180 градуса. Печем пицата за 15 минути, изважда се, върху доматите се поставят тънки парченца кашкавал и се връща за 5 минути във фурната да се разтопи.

Поднасяме с листа пресен босилек!

Уникално вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: