Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Печено Свинско»Печени обезкостени джоланчета по тайна рецепта

Печени обезкостени джоланчета по тайна рецепта

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7278k2k12k5
Печени обезкостени джоланчета по тайна рецепта2 / 2
11/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
140 мин.
Общо
155 мин.
Порции
4
"Беше трудно, но заради вас не се спряхме пред нищо, докато не се сдобихме с тайната рецепта за Печени обезкостени джоланчета"

Необходими Продукти

  • свински джолан - 1 кг обезкостен
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • бахар - 3 бр. зърна
  • мащерка - 1 ч.л.
  • салвия - 4 - 5 бр. листенца
  • червен пипер - 1 ч.л. пушен
  • чесън - 5 скилидки
  • бяло вино - 300 мл
  • масло - 50 г
  • магданоз - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземете си килограм обезкостен свински джолан, продават го в месарските магазини нарязан на парчета. Оставете го час на стайна температура.

Загрейте фурната на 200 градуса.

Сложете парчетата месо в тава едно до друго, поръсете с подправките, нарежете скилидките чесън на по-едри парченца и сложете около месото.

Отгоре на всяко парче сложете по малко масло и сипете виното.

Покрийте тавата с алуминиево фолио и печете 30 мин. Намалете градусите на 160 и печете още час и половина.

Накрая махнете фолиото, полейте печеното месо с отделилата се течност и допечете открито на 180 градуса за 20 мин до златист загар на месото.

При поднасяне поръсете със свеж магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Днес ще изпробвам рецепта !
22.01.2023 13:16