Gotvach.bg»Рецепти»Рецепти за здраве»Печен чесън във фолио - лесна рецепта

Печен чесън във фолио - лесна рецепта

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Печен чесън във фолио - лесна рецепта
Снимка: Зори
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Ще повярвате колко е вкусен едва когато го приготвите и опитате, а после ще искате да споделите рецептата с всички"

Необходими Продукти

  • чесън - 2 цели големи глави
  • морска сол - няколко щипки, смляна
  • зехтин - 2 с.л. за готвене
  • чубрица - ронена
  • мащерка
  • розмарин
  • черен пипер
  • кимион
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички знаем за ползите за здравето ни от консумацията на чесън, но печеният чесън запазва свойте полезни свойства, като има много по-приятен вкус и значително по-слаб аромат, което го прави подходящ за хапване по всяко време дори и от хора със стомашни проблеми. Ето как да направим най-вкусния печен чесън във фолио:

Главите чесън се обелват само от най-външните листа, изрязват се мустачките отдолу и всяка глава се слага в двойно парче алуминиево фолио. Поръсват се със смляна морска сол, подправки на вкус (смлян черен пипер и кимион, стрити ронена чубрица, мащерка, розмарин) и се поливат с по 1 с.л. зехтин за готвене.

Фолиото с затваря на пакетче и се слага в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 20 - 25 минути. Времето за печене е относително и зависи от големината на главите чесън. Готовият печен чесън трябва да е мек при допир. След това скилидките чесън се обелват с леко притискане и са готови за консумация.

Така приготвеният печен чесън може да се консумира веднага или да се поднесе като гарнитура към основно ястие, да се слага в супи и салати, да се намаже върху препечена филийка, да се добави в дресинг, сос или песто.

Ако решите да спазвате диета с печен чесън, може да приготвите по-голямо количество и да го съхранявате до няколко дни в хладилник.

Добър апетит и бъдете здрави!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: