Начин на приготвяне
Обелете и настържете морковите на едро ренде.
Запечете семената кимион на сух тиган, докато се разпукат и отпуснат аромата си. Прехвърлете запечените семена в саханче и ги счукайте.
Сотирайте морковите в същия тиган за 1-2 минути, само колкото да омекнат леко, без да покафеняват. Прехвърлете в купа и охладете за кратко.
Добавете счукания кимион, киселото мляко и заквасената сметана. Разбъркайте салатата.
Овкусете със сол и черен и пипер. Изстискайте сока на лимона и налейте зехтина.
Накълцайте копъра на ситно и прибавете. Объркайте отново морковената салата.
Сервирайте в купичка, като гарнирате с няколко капки зехтин и цели стръкчета копър.