Лесна домашна питка

11/01/2019
"Лесна и пленителна домашна питка, точно като от едно време..."
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
20 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 633
  • Преглеждания за месеца6632
  • Преглеждания за седмицата1559
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена20

Необходими Съставки

  • брашно - 500 г
  • мая - 7 г суха
  • сол - 1 с.л. хималайска
  • захар - 1 с.л.
  • олио - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тази питка я замесвам вечерта и я пека на другия ден. Става лесно и бързо.

Разтворете маята в 1/2 ч.ч. топла вода. Прибавете захарта и малко от брашното. Разбъркайте и оставете маята на топло, за да се активира.

Пресейте брашното, прибавете солта, олиото и течността с маята. На тънка струйка прибавете хладка вода, около 1 1/2 ч.ч. до замесването на меко нелепнещо тесто.

Оформете топка от тестото.

Облепете тавата за печене с хартия. Напръскайте хартията за печене с олио и поставете топката тесто.

Намажете тестото с олио и го покрийте с найлоново фолио. Оставете питката в студено помещение.

На сутринта питката е втасала и е готова за печене, без да я премесвате.

Сложете я в незагрята фурна, след което настройте градусите до 200. Печете до суха клечка и хрупкава, розова коричка.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар