Ципура с подправки и масло на скара

12/01/2019
Величка Щърбанова
отВеличка ЩърбановаИноватор31615020041
"Няма по-вкусна риба от онази, която сте приготвили с много любов, масло и подправки "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо239
  • Преглеждания за месеца238
  • Преглеждания за седмицата125
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ципурата се изчиства от люспите и вътрешностите, измива и отцежда от водата.

Овкусява се отвътре и отвън с пушена сол, черен пипер, риган и се намазва със зехтин.

Поставя се в тавичка, завива се със стреч фолио и се оставя минимум 30 минути на хладно.

Маслото разделяме на две половинки (плочки). Едната я слагаме в коремчето на рибата заедно със стръковете копър и магданоз.

Поставяме ципурата на добре загрята скара. Пече се и от двете страни средно по 8-9 мин.

Изпечената ципура се сервира веднага с плочка краве масло поставено върху нея.

Гарнирайте с резен лимон. По желание полейте с готов лимонов сос.

Да ви е вкусно!подобни рецепти тук

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар