Начин на приготвяне
Прясна ципура на скарата без съмнение е едно от любимите ястия през лятото.
При желание можете да мариновате предварително рибата. Като цяло: олиото, билките и подправките са добри спътници за печене на риба, но с лимонов сок и бяло вино трябва да внимавате, те правят месото ронливо, така че рибата на скара може да се разпадне.
Рибата и морските дарове се мариноват добре - това ги прави нежни, сочни с интересен вкус.
Направете прорези на рибата от всяка страна, два до три пъти, за да може ароматите да се разпространят добре в цялата риба. Мариновайте със зехтин, сол, черен пипер, скилидка чесън и мащерка във вътрешността на рибата.
Рибата се сервира най-добре с течни маринати, както в нашата рецепта с магданозен сос.
Загрейте решетката, като настроите горелките на най-силна степен. Намазваме решетката.
Сос от магданоз
В купа комбинирайте всички съставки. Подправете със сол и черен пипер. Заделете .
Подготовка на Ципурата
Намажете рибата със зехтина и с лимоновия сок. Поръсете чесъна вътре в рибата. Подправете със сол и черен пипер.
Печете рибата за около 3 минути от всяка страна или до готовност.
Сервирайте гарнитурата и печената риба, докато са топли.
Сервирайте ципура на скара със сос магданоз със соса от магданоз и зеленчуци според вашия вкус. Аз сервирах с грах, моркови, броколи, карфиол, червено зеле и шепа скариди с гъби на скара.