Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Така се пече ципура на скара

Така се пече ципура на скара

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k4
Така се пече ципура на скара
Снимка: Аника Войт
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Ето една вкусна рецепта, от която ще се научите как се пече ципура на скара"

Необходими Продукти

  • лимони - 1/2 бр.
  • сол
  • девесил - 1 ч.л.
  • ципура - 2 бр.
  • зехтин - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете ципурата, измийте я и отцедете за половин час. Оставете главите на рибите.

Намажете ципурата със зехтин и обтрийте със смес от девесил и сол. Оставете за 30 минути.

Подгответе барбекюто и сложете рибите, печете по 7 минути на страна. Щом печената риба е готова, поръсете със сок от лимон.

Така се пече ципура на скара и се поднася с желаната гарнитура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: