Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Чистена ципура на скара

Чистена ципура на скара

Чистена ципура на скара
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
8 мин.
Общо
38 мин.
Порции
1
"Идеалната диетична вечеря - крехка и полезна ципура, която може да гарнирате със сос Скордаля или зелена салата"

Необходими Продукти

  • ципура - 2 бр.
  • риган
  • черен пипер
  • зехтин - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ципурата си изчистваме от люспите и вътрешностите.

Измиваме я добре, след което отцеждаме от водата.

Можем да печем рибата на скарата така, но аз я разделих с остър нож на две половини по гръбнака.

Овкусяваме от двете страни със сол, черен пипер, риган и я намазваме със зехтин - отново от двете страни.

Обвиваме я със стреч фолио и оставяме така за 30 минути на хладно.

През това време си загряваме скарата и поставяме ципурата.

Печем чистена ципура на скара за около 8 минути от всяка страна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: