Начин на приготвяне
Натрошаваме бисквитите или ги блендираме в пасатор, след това слагаме разтопеното масло и разбъркваме добре.
Сместа, която трябва да е на трохи, слагаме във форма с падащо дъно 26 см и притискаме с лъжица, слагаме в хладилник да стегне за 20 минути.
Едното пакетче желатин заливаме с студена вода, разбъркваме и оставяме да набъбне.
В купа слагаме 500 мл прясно мляко и към него слагаме сметаната, разбъркваме за кратко. От сместа отделяме 500 мл и загряваме до кипване.
В друга купа начупваме черния шоколад и после го заливаме с кипналата гореща млечна смес, бъркаме до разтопяване на шоколада и към сместа добавяме набъбналия желатин.
Изваждаме от хладилника основата и върху нея слагаме течната шоколадова смес, след това слагаме за 30 мин в фризер.
И така правим на същият принцип другите шоколади смеси за шоколадовата торта - млечния и белия, като пак разделяме от млечната смес 500 мл и пак заливаме върху шоколада, като не забравяме да добавяме набъбналия желатин.
Готовата торта Трите шоколада украсяваме по избор.
Коментари