Баница с пилешко месо и кисели краставички

14/01/2019
"Защото има и такива баници - с пилешко и кисели краставички и ние ги обожаваме "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 911
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • кори за баница - 1 пак
  • пилешко месо - 300 г
  • лук - 1 бр.
  • кисели краставички - 10 бр.
  • олио - 1 к.ч. ( на мен ми остана малко)
  • сол
  • черен пипер
  • бешамел - 300 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смелете пилешкото месо на кайма. Нарежете лука на дребно и го запържете в малко мазнина. Добавете месото.

Запържете го и него с малко сол и черен пипер. Когато стане на трохи и промени цвета си, я изключете. Оставете леко да изстине.

Отворете корите за баница. Вземете една кора, поръсете с малко олио. Сложете в единия край малко от каймата, кисели краставички, нарязани на лентички, и малко от Бешамела.

Завийте на руло и сложете в намаслена тавичка. Постъпете по същия начин и с останалите кори, като навивате на охлюв.

Намажете готовата баница с олио и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около половин час.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар