Сиропирани охлювчета с мая

15/01/2019
"Уж охлювчета, а няма да повярвате с каква скорост се изяждат "
Приготвяне50 мин.
Готвене30 мин.
Общо80 мин.
Порции30
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо27 802
  • Преглеждания за месеца1938
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От количеството прясно мляко (150 мл), отлейте 1 к.ч. Сложете го в малка купичка заедно със маята, 1 с.л. захар и брашно, колкото за гъста кашичка. Оставете да шупне.

Изсипете брашното върху кухненски плот. Добавете останалите продукти за тестото заедно с маята. Замесете меко тесто. Оставете да втаса за половин час.

Премесете отново и разделете на две топки. Разточете всяко топче на правоъгълен лист, но не трябва да е много тънко. Намажете с масло и поръсете със смлените орехи. Завийте на руло.

Нарежете го на колелца. Подредете ги в тавичка, застлана с хартия за печене на разстояние. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса. Извадете охлювчетата и оставете да изстинат напълно.

През това време направете сиропа, като сложите в касерола захарта, водата и ванилията. Изчакайте да се разтопи захарта и варете 20 минути.

Залейте изстиналите охлювчета с горещият сироп.

Изчакайте няколко часа да попият добре и поднесете вашите сиропирани охлювчета.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар