Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Охлювчета»Сиропирани охлювчета от бутер тесто

Сиропирани охлювчета от бутер тесто

Галя НиколоваГаля Николова
Готвач
1992k5693
Сиропирани охлювчета от бутер тесто
Снимка: Галя Николова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Любимите ни сиропирани охлювчета, приготвени лесно от бутер тесто - и да не забравите да си запишете рецептата"

Необходими Продукти

  • кафява захар - 4 с.л.
  • канела - 1/2 ч.л.
  • орехи - 50 г (смлени)
  • чаени - 5 бр. бисквити (смлени)
  • бутертесто - 1 бр.
  • за сиропа
  • захар - 1 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч.
  • лимонов сок - 2 - 3 капки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме захарта, канелата, орехите и бисквитите и разбъркваме добре. Развиваме бутер тестото, поръсваме равномерно със сместа и навиваме на стегнато руло.

Режем на пръстени с ширина 1 см.

Нареждаме легнали охлювчетата върху тава покрита с хартия и печем в предварително загрята фурна.

Печем бутер охлювчетата до приятен златист цвят.

Кипваме захарния сироп за 10 минути и добавяме лимоновия сок. Изстиналите охлювчета заливаме с горещия захарен сироп.

Оставяме охлювчетата за една нощ, за да се напоят добре. Чудесен празнични сладки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ТЕОДОРА ИВАНОВА
ТЕОДОРА ИВАНОВА
Аз добавих и стафиди.
06.04.2020 16:56
1
1
Покажи всички подкоментари
Shelly Stoyanov
Shelly Stoyanov
колко грама е 1 опаковка бутертесто
05.01.2020 14:43
1
Покажи всички подкоментари