Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Охлювчета»Сиропирани охлювчета с мая

Сиропирани охлювчета с мая

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
80 мин.
Порции
30
"Уж охлювчета, а няма да повярвате с каква скорост се изяждат"

Необходими Продукти

  • мая - 1 пакет (суха)
  • прясно мляко - 150 мл
  • щипка сол
  • захар - 1 с.л.
  • яйце - 1 бр.
  • ванилия - 1 бр.
  • брашно - 350 - 400 г
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • за пълнежа
  • орехи - 1 ч.ч. смлени
  • за сиропа
  • ванилия - 2 бр.
  • захар - 2 ч.ч.
  • вода - 4 ч.ч.
  • краве масло - 80 г за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От количеството прясно мляко (150 мл), отлейте 1 к.ч.

Сложете го в малка купичка заедно със маята, 1 с.л. захар и брашно, колкото за гъста кашичка. Оставете да шупне.

Изсипете брашното върху кухненски плот. Добавете останалите продукти за тестото заедно с маята. Замесете меко тесто. Оставете да втаса за половин час.

Премесете отново и разделете на две топки. Разточете всяко топче на правоъгълен лист, но не трябва да е много тънко. Намажете с масло и поръсете със смлените орехи. Завийте на руло.

Нарежете го на колелца. Подредете ги в тавичка, застлана с хартия за печене на разстояние.

Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса. Извадете охлювчетата и оставете да изстинат напълно.

През това време направете сиропа, като сложите в касерола захарта, водата и ванилията. Изчакайте да се разтопи захарта и варете 20 минути.

Залейте изстиналите охлювчета с горещия сироп.

Изчакайте няколко часа да попият добре и поднесете вашите сиропирани охлювчета с мая.

Опитай и другите ни предложения за домашни сиропирани сладки, канелени рулца или тези бутер охлювчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: