Леща фрикасе

15/01/2019
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо257
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смлените корени за супа и лук се задушават в растителното масло около 15 мин, като се прибавят малко сол и вода.

Доливат се 3 чаени чаши гореща вода и се прибавя лещата.

Вари се на тих огън до омекване.

Прави се светла запръжка от маслото и брашното, разрежда се с млякото лещата и се застройва.

Вари се още 5 – 6 мин и лещата фрикасе подправя се на вкус със сол, черен пипер, чубрица и по желание 1 – 2 капки оцет.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар