Начин на приготвяне
Пилешкото месо нарязваме на парченца. Морковът и тиквичката се настъргват на ренде. Пресният лук се нарязва на ситно.
В малка касеролка слагаме пилешкото месо, моркова, тиквичката, кравето масло и киноата. Добавяме вода - не повече от 1 ч.ч. (300 мл). Овкусяваме със сол и черен пипер. Сваряваме за около 15 мин.
В купичка разбиваме жълтъка, киселото мляко и пълнозърнестото брашно (овесените трици). С черпак гребваме от бульона, в който са се сварили пилето и зеленчуците, като не спираме да разбъркваме, за да не се получат бучици.
Изсипваме застройката в касеролата. Оставяме да поври 4-5 мин.
Сервираме Фрикасето топло с резен лимон(по желание)
Коментари