Начин на приготвяне
Измиваме добре воденичките. При необходимост почистваме. Заливаме с вода. Слагаме на котлона и като кипнат, изливаме водата, изплакваме и наливаме чиста топла вода. Добре е да предвидим водата да е повече, за да има бульон за соса след сваряването на воденичките. Варим воденичките до готовност и дръпваме от котлона.
В отделна тенджерка, наливаме олио и прибавяме масло, настърган лук и брашно. Запържваме кратко с разбъркване и наливаме бульон от варенето на воденичките (3 ч.ч.) и прясно мляко (1 ч.ч.).
Ръсваме черен пипер, мащерка, риган, сол на вкус и прибавяме воденичките. Варим ястието и като се посгъсти сосът, в отделен съд разбиваме кисело мляко и жълтък, прибавяме към тях малко от горещия сос от воденичките и като се затопли, тогава изливаме към цялата манджа с разбъркване.
Опитваме за сол и при необходимост посоляваме.