Начин на приготвяне
Загрява се тиганът със зехтина. Чушките, морковът и чесън се нарязват на ситно и се запържват в тигана, като се бъркат непрекъснато.
Докато се пържат, отстраняваме розичките на броколите и нарязваме стъблото. Парчетата броколи се потапят във вряла вода и веднага се изваждат.
Когато чушките, морковът и чесънът са готови (10 минути), се отделят в купичка и в същия тиган се поставят броколите с малко сгорещен зехтин. Добавяме солта и черния пипер.
След 2-3 минути към броколите се прибавят 3 с.л. вода и тиганът се затваря за 5 минути.
След като изминат 5-те минути, към броколите се добавят чушките, морковът и чесънът и тиганът се затваря за още 2-3 минути, като се разбърква от време на време.
Изсипваме всичко в чиния, изстискваме лимона и поръсваме с бадемите.
Сервираме гарнитурата към месо по избор или хапваме като предястие. Ястието си отива с пикантни храни.