Начин на приготвяне
Сложете брашното върху кухненски плот и направете кладенче в средата. Добавете вътре всички продукти за тестото и замесете меко и еластично тесто. Прехвърлете го в купа и завийте с памучна кърпа. Оставете го да удвои обема си.
Готовото тесто разделете на две равни части. Всяка част разточете на правоъгълен лист. Намажете с кравето масло, подредете локума и завийте на руло.
Усучете рулото и завийте на охлюв, като оставяте разстояние, защото след това ще удвои обема си. Направете същото и с второто топче. Завийте с памучна кърпа и оставете втори път да втаса. Печете сладката баница в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.
Направете сиропа, като сложите водата, захарта, корите от лимон и портокал и ванилията в касерола на котлона. Изчакайте да се разтопи захарта и варете 5 минути.
Извадете баницата и оставете да изстине напълно.
Залейте вашата сладка баница с локум равномерно с топлия сироп и оставете за няколко часа да попие хубаво преди консумация.