Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Локумки»Автентични турски локумки

Автентични турски локумки

Автентични турски локумки
Снимка: Марияна Петрова Иванова
4 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
30
"Не просто автентични, ами дори още по-вкусни от оригиналните, защото тези са още топли-топли от фурната"

Необходими Продукти

  • краве масло - 60 г
  • захар - 2 с.л.
  • олио - 10 с.л.
  • прясно мляко - 5 с.л.
  • бакпулвер - 1/2 пакет (5 г)
  • ванилия - 1 бр. (0.2 г)
  • брашно - 1 и 1/2 ч.ч. (+ още, ако ви се стори лепкаво)
  • луком
  • орехи - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Извадете маслото на стайна температура. Нарежете го на кубчета в голяма купа. Добавете останалите продукти и замесете меко тесто. Тук има два варианта:

Да разточите тестото и с помощта на формички да изрежете полумесеци.

Да откъснете едно топче, сплескате с ръцете, поставите локума, затворите и оформете на полумесец.

Който и вариант да изберете, все ще се получи, така че решението е ваше.

Сложете локума в средата и затворете локумките. Ако желаете, може да сложите и малко орехи заедно с локума.

Затворете и оформете на полумесеци. Подредете ги в тавичка, застлана предварително с хартия за печене на разстояние.

Печете автентичните турски локумки в загрята фурна на 180 градуса до готовност.

Готовите локумки поръсете с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: