Начин на приготвяне
Сушените сладки и люти чушки се почистват от дръжките, прехвърлят се в купа, заливат се с вряща вода, колкото да ги покрие, и се захлупват, докато понабъбнат - около 20 - 30 минути. Отцеждат се от водата и се нарязват на ситно.
Празът се почиства от външните листа, нарязва се по дължина на четири и след това се накълцва на много ситно.
Скилидките чесън се обелват и накълцват на ситно.
Всички продукти се смесват в подходящ съд, добавя се виненият оцет, сол на вкус и олиото. Разбърква се хубаво.
Апетитката може да се поднесе като предястие, като салата или намазана на филийка, може и препечена.
Мързеливата апетитка на Баба е готова.
Ако рецептата ти харесва, опитай и предложенията ни за мексиканска салца, домашна лютика или пукани люти чушлета.