Начин на приготвяне
Поставете пилешките бутчета в тавичка. Полейте обилно със зехтин, подправете със сол и черен пипер. Изстискайте сок от лайм. Добавете кардамона, сладкия и люта червен пипер и кимиона. Втрийте маринатата в месото, покрийте съда с фолио и оставете да се маринова.
Загрейте зехтин в дълбок съд на котлона. Нарежете главата лука и скилидка чесън на ситно. Загрейте олио в дълбок съд. Задушете зеленчуците до омекване.
Обелете и нарежете тиквичката на кубчета и я прибавете в съда. Подправете със сол и черен пипер.
Разполовете и почистете лютата чушка от семките. Нарежете я на ситно и я добавете в тигана.
Нарежете и две червени чушки и добавете и тях.
Добавете чаена чаша ориз и запържете за кратко.
Накълцайте връзка магданоз на ситно.
Налейте чаша водата, сипете консерва домати и добавете супена лъжица доматеното пюре. Разбъркайте добре и оставете ястието да се готви на умерен огън за 15 минути.
През това време загрейте бучка масло с няколко капки олио в отделен съд. Запържете маринованите пилешки бутчета до златисто от всички страни.
Добавете буркан червен боб и накълцания магданоз при ориза със зеленчуци и разбъркайте финално. Прехвърлете запържените пилешките бутчета в ориза и изпечете пилето по мексикански във фурната за още половин час.
Коментари