Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Яхния»Мексиканско пиле с ориз и червен боб

Мексиканско пиле с ориз и червен боб

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k2k
Мексиканско пиле с ориз и червен боб
Снимка: Храна за Душата
11 / 12с Видео
30/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Хапвайте, хапвайте - такова вкусно мексиканско пиле с ориз и черен боб не бива да се оставя да изстине"

Необходими Продукти

  • За маринованите бутчета
  • пилешки бутчета - 4 - 5 бр. (долна част)
  • пушен червен пипер - 1 ч.л.
  • лют червен пипер - 1 ч.л.
  • кимион - 1/4 ч.л.
  • лайм - 2 бр.
  • зехтин - 4 - 5 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • За ориза
  • дългозърнест ориз - 200 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • червени чушки - 2 бр.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • домати - 200 г консервирани
  • черен боб - 1 консерва
  • тиквички - 1 бр.
  • люти чушки - 1 бр. Зелена
  • магданоз - 1 връзка
  • зехтин
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставете пилешките бутчета в тавичка. Полейте обилно със зехтин, подправете със сол и черен пипер. Изстискайте сок от лайм. Добавете кардамона, сладкия и люта червен пипер и кимиона. Втрийте маринатата в месото, покрийте съда с фолио и оставете да се маринова.

Загрейте зехтин в дълбок съд на котлона. Нарежете главата лука и скилидка чесън на ситно. Загрейте олио в дълбок съд. Задушете зеленчуците до омекване.

Обелете и нарежете тиквичката на кубчета и я прибавете в съда. Подправете със сол и черен пипер.

Разполовете и почистете лютата чушка от семките. Нарежете я на ситно и я добавете в тигана.

Нарежете и две червени чушки и добавете и тях.

Добавете чаена чаша ориз и запържете за кратко.

Накълцайте връзка магданоз на ситно.

Налейте чаша водата, сипете консерва домати и добавете супена лъжица доматеното пюре. Разбъркайте добре и оставете ястието да се готви на умерен огън за 15 минути.

През това време загрейте бучка масло с няколко капки олио в отделен съд. Запържете маринованите пилешки бутчета до златисто от всички страни.

Добавете буркан червен боб и накълцания магданоз при ориза със зеленчуци и разбъркайте финално. Прехвърлете запържените пилешките бутчета в ориза и изпечете пилето по мексикански във фурната за още половин час.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Страхотна и подробна рецепта, Адмирации! Нямах кардамон, но и без него се получи превъзходно ястие....
09.10.2019 19:33