Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Напукани сладки»Двойно шоколадови напукани снежни сладки

Двойно шоколадови напукани снежни сладки

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Двойно шоколадови напукани снежни сладки
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
65 мин.
Порции
60
"Напукани или не, ще бъдат изядени с апетит до последната хапка"

Необходими Продукти

  • брашно - 210 г
  • какао - 100 г неподсладено
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • масло - 120 г меко
  • кафява захар - 170 г
  • бяла захар - 50 г
  • яйца - 2 бр.
  • ванилия - 2 прахчета
  • шоколадов чипс - около 200 г
  • пудра захар - 1 ч.ч. за овалване
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Извадете предварително продуктите на стайна температура. Маслото трябва да е меко.

Пресейте брашното с какаото, бакпулвера и солта. С миксер разбийте маслото със захарта на крем. Добавете едно по едно яйцата и ванилията, докато разбивате.

Добавете сухата смес към маслената. Добавете и шоколадовия чипс. Хубаво разбъркайте, за да се разпредели.

Оформете меко тесто. Покрийте тестото с фолио и поставете в хладилника за около час да се охлади и да се стегне.

При готовност направете малки топчета от тестото. Оваляйте сладките хубаво в пудра захар и подредете на разстояние едно от друго в покрита с хартия за печене тава.

Изпечете шоколадовите сладки в предварително загрята фурна на 180°C за около 10-12 мин или докато се напукат.

Готовите напукани сладки оставете да се охладят и приберете в кутия за съхранение.

Рецептата за напуканите снежни сладки е адаптирана от: tanitaang.com

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: