Начин на приготвяне
Извадете предварително продуктите на стайна температура. Маслото трябва да е меко.
Пресейте брашното с какаото, бакпулвера и солта. С миксер разбийте маслото със захарта на крем. Добавете едно по едно яйцата и ванилията, докато разбивате.
Добавете сухата смес към маслената. Добавете и шоколадовия чипс. Хубаво разбъркайте, за да се разпредели.
Оформете меко тесто. Покрийте тестото с фолио и поставете в хладилника за около час да се охлади и да се стегне.
При готовност направете малки топчета от тестото. Оваляйте сладките хубаво в пудра захар и подредете на разстояние едно от друго в покрита с хартия за печене тава.
Изпечете шоколадовите сладки в предварително загрята фурна на 180°C за около 10-12 мин или докато се напукат.
Готовите напукани сладки оставете да се охладят и приберете в кутия за съхранение.
Рецептата за напуканите снежни сладки е адаптирана от: tanitaang.com