Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Лесни Локумени Вафлички

Лесни Локумени Вафлички

Галя НиколоваГаля Николова
Готвач
1992k5692k3
Лесни Локумени Вафлички5 / 5
18/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Ама то не е само да ги ядете, трябва и да знаете как се приготвят най-лесните и вкусни локумени вафлички"

Необходими Продукти

  • вафлени кори - 4 - 6 бр.
  • локум - 140 г
  • масло - 100 г
  • шоколад - 100 г
  • прясно мляко - 100 мл
  • тахан халва - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме млякото и маслото да се затоплят на котлона. След като заври, прибавяме халвата, а след това и начупения шоколад.

Разбърквам добре с телена бъркалка, за да може кремът да се получи гладък.

Оставям в хладилника да стегне, но не прекалено, а да е с консистенцията на течен шоколад.

Нарежете локума на дребно и го разтопете в микровълнова печка. Разпределяме го между две вафлени кори и притискаме да се слепят. Това е междинният ни слой с локум.

След това слагам от крема по останалите вафлени кори. Измазвам всичко добре и завивам с целофан или стреч фолио и прибирам в хладилник да стегне добре.

След като са готови, разрязвам вафлите на парчета и потапям в останалият крем.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: