Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Пудинг»Пудинг със сушени кайсии и розова вода

Пудинг със сушени кайсии и розова вода

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3
"Това не е обикновен пудинг, това е истинска храна за душата"

Необходими Продукти

  • За млечния пудинг
  • прясно мляко - 500 мл
  • царевично брашно - 60 г (фино)
  • захар - 60 г
  • За сиропа с кайсии и розова вода
  • захар - 30 г
  • сушени кайсии - 1 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • розова вода - 3 ч.л.
  • ванилия - 1 бр. шушулка
  • За гарниране
  • орехи - 50 г
  • шамфъстъци - 20 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставете сушените кайсии заедно с водата, розовата вода и захарта в съд на котлона. Добавете семената на шушулката ванилия в сместа и изчакайте, докато кипне.

Разбийте царевичното брашно с няколко супени лъжици от прясното мляко.

Останалото мляко сипете в тенджерка, пуснете вътре шушулката от ванилията и поставете на котлона. Когато млякото се загрее, добавете кашичката от царевично брашно на тънка струйка при непрекъснато бъркане.

Бъркайте, докато кремът се сгъсти и дръпнете от котлона.

Извадете кайсиите от сиропа и ги нарежете на парченца. Върнете съда на котлона, за да редуцирате розовия сироп.

Сипете крема в десертни чаши, гарнирайте с кайсии и полейте с ароматния розов захарен сироп.

Поръсете пудинга с орехови ядки и сервирайте.

Пудингът със сушени кайсии и розова вода е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: