Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Бриош»Бриош със семена

Бриош със семена

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k2k
Бриош със семена
Снимка: Марияна
7 / 8с Видео
24/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
130 мин.
Порции
10
"Лесно е, когато имаш точна и изпитана рецепта - пригответе и вие за семейството си здравословен бриош със семена"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г бяло
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • мая - 1 кубче
  • захар - 1 с.л.
  • масло - 150 г
  • яйца - 3 бр.
  • тиквени семена - 20 г
  • слънчогледови семена - 30 г
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошете маята в прясното мляко, добавете захарта и супена лъжичка от брашното. Размачкайте леко сместа и оставете да се активира за няколко минути.

Сипете брашното в дълбока купа, добавете сол и сипете маята. Настържете лимонова кора. Добавете мекото масло, нарязано на кубчета, и започнете да бъркате сместа. Добавяйте яйцата едно по едно.

Замесете меко и гладко тесто. Оставете тестото да втаса за 30 минути на топло.

След това оформете бриоша по ваше желание и го поставете в подходящ съд. Намажете с разбит жълтък, поръсете със сусама и семената и оставете да втаса повторно за нови 30 минути.

Когато хлябът се навдигне повторно, прехвърлете в предварително загрята на 200 градуса фурна и печете за 35-40 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: