Ориз със зеленчуци на фурна

Галя НиколоваГаля Николова
Готвач
198
2k
548
706
2
18/01/2019
"Перфектното зеленчуково предложение, което лесно може да се превърне и в гарнитура - зависи само от вас "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 870
  • Преглеждания за месеца120
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът нарязвате на ситно, почиствате и нарязвате и морковите, чушката и гъби.

В дълбок тиган сгорещявате ½ чаена чаша олио и изсипвате морковите, лука, гъбите, чушката и измития ориз. Разбърквате, докато оризът се позапържи и стане прозрачен.

Към смета добавяте царевицата и граха от консерва, добавяте и солта, както и черния пипер, разбъркайте.

Изсипете сместа в тава, добавете 5 чаени чаши вода и поставете в предварително загрята на 180 градуса фурна, докато водата напълно изври и оризът е напълно сварен.

Сервирайте ориза със зеленчуци поръсен със ситно нарязан магданоз.

Удобен емайлиран гевгир с дръжка - 20 cм-12%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Удобен емайлиран гевгир с дръжка - 20 cм
17.00 лв.
15.00 лв.
Виж ››

Изключително удобен и практичен, металният гевгир ще бъде ваш помощник в приготвянето на всяко ястие. Позволява лесно измиване и отцеждане на продуктите. Металният гевгир се предлага с дълга дръжка за още по-удобна употреба и съхранение.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар