Сьомга в йенско стъкло

20/01/2019
"Към тази сьомга никога не поднасяме салфетки, защото е толкова вкусна, че и пръстите ще си оближете "
Приготвяне10 мин.
Готвене35 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 379
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • сьомга - 4 бр. котлети
  • праз - 2 бр. лук
  • краве масло - бучка
  • сол
  • черен пипер
  • сметана - 200 мл за готвене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете праза и го измийте добре. Нарежете го на ленти или колелца, но да не е много на дребно.

Разтопете кравето масло в тиган и сложете праза вътре. Запържете го за 10- 15 минути.

Извадете го и го прехвърлете в йенска тавичка. Подредете рибата отгоре.

Посолете и поръсете с черен пипер. Налейте сметаната и затворете с капака на тавичката.

Печете сьомгата в предварително загрята фурна на 200 градуса за 20 минути.

Извадете и сервирайте сьомгата в сметанов сос, докато е топла.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар