Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Сьомга в йенско стъкло

Сьомга в йенско стъкло

Сьомга в йенско стъкло
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Към тази сьомга никога не поднасяме салфетки, защото е толкова вкусна, че и пръстите ще си оближете"

Необходими Продукти

  • сьомга - 4 бр. котлети
  • праз - 2 бр. лук
  • краве масло - бучка
  • сол
  • черен пипер
  • сметана - 200 мл за готвене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете праза и го измийте добре. Нарежете го на ленти или колелца, но да не е много на дребно.

Разтопете кравето масло в тиган и сложете праза вътре. Запържете го за 10- 15 минути.

Извадете го и го прехвърлете в йенска тавичка. Подредете рибата отгоре.

Посолете и поръсете с черен пипер. Налейте сметаната и затворете с капака на тавичката.

Печете сьомгата в предварително загрята фурна на 200 градуса за 20 минути.

Извадете и сервирайте печената риба, докато е топла.

Сьомгата в йенско стъкло е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: