Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Печено Свинско»Ветрило от свински врат с Гауда

Ветрило от свински врат с Гауда

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
7466k2k4k
Ветрило от свински врат с Гауда
Снимка: Кулинарна мрежа
2 / 3
26/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
175 мин.
Порции
6
"Когато едно ветрило не носи прохлада, а нажежава страстите, това със сигурност е Ветрило от свински врат с Гауда"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 2 кг врат, цяло парче
  • сирене - 200 г пушено или топено сирене
  • гауда - 150 г
  • моцарела - 150 г
  • чушки - 2 бр. зелена и червена
  • домати - 1 бр.
  • За маринатата
  • червено вино - 1/2 ч.ч.
  • горчица - 2 с.л.
  • мед - 2 с.л.
  • соев сос - 1/4 ч.ч.
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • лимони - 1/2 сок
  • черен пипер
  • кимион
  • мащерка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Правим разрези около 2 см. на месото, като гледаме да не режем до края.

В съд разбиваме добре течните съставки за маринатата. Поливаме обилно месото навсякъде с получената смес. После обтриваме също навсякъде с подправките. Покриваме с фолио и прибираме в хладилника за 24 часа.

Маринованото месо преместваме в тава, която предварително сме покрили с алуминиево фолио, като оставим част навън, за да можем после да завием ветрилото.

Във всеки разрез слагаме по 2 резена топено сирене, по 1 резен Гауда, по 1 резен Моцарела, кръгчета от червената и зелена чушка и кръгчета домат. Заливаме с марината. Завиваме добре готовото руло от всички краища.

Печем на 250 градуса един час. След това намаляваме фурната на 200 градуса и печем още един час.

След това махаме фолиото, обливаме печеното свинско с получения сос и запичаме за 10-15 минути до образуването на препечена коричка.

Ветрилото от свински врат с Гауда е готово.

Източник: Цветомира Иванова от Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: