Фламбирани скариди с коняк

23/01/2019
"Само няколко минути и малко коняк стоят между вас и най-вкусните фламбирани скариди "
Приготвяне10 мин.
Готвене8 мин.
Общо18 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо793
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • скариди - 400 г небелени, големи
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • кайенски пипер - 1 сухо чушле
  • коняк - 1 к.ч.
  • лимони - 1 бр.
  • сол - на вкус едра, на люспи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Измийте и подсушете скаридите. Ако има такива със смачкани глави, отстранете ги и ги използвайте за други ястия или бульони.

2. Нарежете чесъна на филийки и го запържете на слаб огън за много кратко в зехтина заедно с лютото чушле. Щом пусне аромат, сложете и скаридите в тигана и увеличете огъня.

3. Когато морските дарове променят цвета си от сивкав до червеникав и от двете страни, веднага намалете огъня и сипете коняка. Фламбирайте, проявявайки предпазливост, за да не се изгорите. Задължително аспираторът ви трябва да е изключен! Разклащайте леко тигана, докато огънят угасне и алкохолът се изпари.

4. Посолете с едрата люспеста сол и след минутка отстранете от огъня.

5. Поръсете скаридите на тиган с много фино настъргана лимонова кора и поднесете с резени лимон.

Добър апетит!

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар