Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Пържени филийки»Пържени филийки с бекон и мед

Пържени филийки с бекон и мед

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k
Пържени филийки с бекон и мед6 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Бекон и мед - неочаквано вкусна комбинация, особено поднесена върху пържена филийка"

Необходими Продукти

  • За пържените филийки
  • прясно мляко - 150 мл
  • сметана - 100 мл
  • яйца - 3 бр.
  • хляб - 6 - 7 филии за тостер
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • масло - 50 г
  • олио - 2 с.л.
  • За соления вариант
  • бекон - 100 г на слайсове (шарен)
  • мед - 2 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • За сладкия вариант
  • мед - 2 с.л.
  • ванилия - 1 бр. шушулка
  • сирене - 100 г
  • крема сирене - 250 г
  • сладко от смокини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подредете слайсовете бекон в тава върху хартия за печене. Подправете с черен пипер и ги поставете в загрята фурна на 190 градуса, докато станат хрупкави.

Разбийте яйцата, посолете, добавете готварската сметана и прясното мляко и разбийте добре сместа.

Извадете семената на половин шушулка ванилия, разделете сместа на две части и добавете ванилията само в едната. Добавете по една лъжичка бакпулвер и в двете смеси.

Загрейте мазнина в тигана. Потопете филийките в сместа и ги изпържете до златисто.

Гарнирайте соления вариант пържени филийки с разбити крема и бяло сирене, с хрупкавия бекон и полейте с мед или сладко отгоре. Гарнирайте сладките филийки с мед, сладко или пудра захар.

Пържените филийки с бекон и мед са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Видео към рецептата

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: