Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Солено руло»Руло от моркови с крема сирене и копър

Руло от моркови с крема сирене и копър

Галя НиколоваГаля Николова
Готвач
1992k5693
Руло от моркови с крема сирене и копър
Снимка: Галя Николова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Свежо, нетрадиционно и лесно за приготвяне - три причини да опитате това руло от моркови с крема сирене и копър още днес"

Необходими Продукти

  • моркови - 600 г
  • масло - 1 с.л.
  • крема сирене - 250 г
  • копър - половин връзка
  • яйца - 5 бр.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява на 180 градуса. Тавата на фурната се застила с хартия за печене.

Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци.

Морковите се обелват и се настъргват на средно ренде. Задушават се в сгорещеното масло и олио за 5 минути, след което се охлаждат. Прибавят се жълтъците, солта и пиперът. Тестото се разбърква.

Белтъците се разбиват на твърд сняг и се изсипват на два пъти при морковите. Внимателно се разбърква с силиконова шпатула, тестото и се изсипва в тавата. Оформя се правоъгълник (разстила се равномерно).

Рулото от моркови се пече 12-15 минути.

Изпеченият блат заедно с хартията се обръща върху друг лист хартия за печене. Покрива се с навлажнена кърпа и се оставя да се охлади. Внимателно се отделя хартията от блата.

Отгоре равномерно се разпределя предварително разбърканото крема сирене със ситно нарязания копър.

С помощта на долния лист хартия, блатът се навива на руло. Соленото руло се оставя да се охлади напълно в хладилник.

Нарязва се на шайби и се поднася.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: