Начин на приготвяне
Маята и захарта се смесват с прясното мляко. Оставя се да шупне. Брашното се пресява и по средата се прави кладенче, в което се слагат олиото, солта и нарязаният на ситно копър.
По малко се прибавя от млякото с маята и се замесва меко тесто. Намазва се с олио и се оставя да втаса, покрива се с найлон и кърпа, докато удвои обема си. Готовото тесто се разточва на правоъгълник, който отгоре се намазва с крема сиренето.
Навива се на руло и се поставя в тясна дълбока тава, покрита с хартия за печене. Правят се няколко разреза отгоре и после с острото на ножа се надупчва до дъно, за да може да излиза парата от вътрешността, докато се пече.
Оставя се да си почине още 30 мин и се слага в гореща фурна на 180градуса и се пече до златиста коричка.
Коментари