Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Заешко месо»Заешко с ориз и суха манатарка на фурна

Заешко с ориз и суха манатарка на фурна

Заешко с ориз и суха манатарка на фурна
Снимка: Анонимен
1 / 2
28/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • заек - 1 брой
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 броя
  • чушки - 1 брой
  • чесън
  • ориз - 500 г
  • сухи манатарки - 50 г
  • сол - 1 ч.л.
  • девесил
  • дафинов лист
  • бяло вино
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заекът се измива и нарязва на порции. Слага се в тенджера заедно с дафинов лист и сол. След като заври, се отцежда и поставя на страни.

В тиган слагаме нарязаните лук, чушка и морков и ги запържваме. Към тях прибавяме и накиснатата суха манатарка.

След като всичко се запържи прибавяме ориза. Изчакваме ориза да стане стъклен и отместваме настрани.

В друг тиган слагаме мазнина и запържваме чесън. Към тях запържваме порциите заешко, като добавим бяло вино.

Накрая поставяме ориза и зеленчуците в тавата и отгоре слагаме запържените порции заедно със соса от бяло вино и чесън.

Добавяме вода и печем във фурната на 250 градуса, за около 1 час.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: